0 Items € 0,00 Cart

You have no items in your shopping cart.

Levering

We hebben een goede kennis van scheepvaartroutes en kies de handige scheepvaart weg die de levering sneller maakt. Gezien de verre scheepvaart, Wij bieden 6 verzendkosten manieren: DHL, UPS, TNT en Air Mail.

Voordat uw bestelling wordt geleverd, hebben wij om uw bestelling te verwerken en al je items door middel van haar strenge kwaliteitscontrole testen. Hierdoor totale levertijd is verschillend van de scheepvaart tijd alleen.

Bestellingen die voor 23.00 met Ideal, Paypal, Creditcard worden besteld worden dezelfde dag nog verzonden. Bij andere betaalmethodes kan het langer duren in verband met de overboekings periode. Deze bestellingen zullen worden verstuurd nadat de betaling bij ons binnen is gekomen. Dit kan 1 tot 5 werkdagen duren.

Wij sturen pakketjes over het algemeen via DHL,FedEx,UPS,TNT. Alle weekdagen doen we gewoon alle voor 22:00 bestelde pakketjes dezelfde dag op de post. Wij proberen het de dag nadat jij je 'pakket is verstuurd' e-mail hebt ontvangen het pakket te leveren. Maar dit kunnen we niet garanderen. Mocht je pakket na een week nog niet binnen zijn stuur ons dan een e-mail. Dan zullen wij uitzoeken wat er aan de hand is.

Het kan in een uitzonderlijk geval dat er iets niet is goed gegaan met bezorgen. Controleer dan eerst via track & trace deze heb je ontvangen in de e-mail: "Jouw bestelling is op de post". Mocht hier iets niet kloppen of je hebt geen track & trace code. Neem dan contact op met de klantenservice. Dan zullen wij onze uiterste best doen om het op te lossen.

In een normaal geval worden pakketjes verzonden met de pakketdienst van DHL. Deze service levert van maandag tot en met zaterdag. Kleinere pakketjes zoals enkele shirt worden met de normale post van TNT verzonden. Deze pakketten passen gewoon door de brieven bus. Normaal gesproken worden de pakketten aangeboden op de dag nadat de bevestigingsmail van de verzending is verstuurd. Helaas kunnen de pakketdiensten deze levertijd van één dag niet altijd garanderen, maar in 99% van de gevallen zal dit wel gewoon lukken. Ook is het mogelijk om via de klantenservice pagina een pakketje te traceren nadat het is verzonden in de e-mail waar je verzending wordt bevestigd kun je terug vinden hoe dit exact werkt.

Controleer je adres bij het invullen van de gegevens altijd goed! Zie je in de bevestigingsemail toch dat er een verkeerd afleveradres staat, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via telefoon of email. Let op! Als je eenmaal de email met bevestiging van verzending hebt gekregen, is je order al op de post. Dan is het dus al te laat om het adres te corrigeren en zullen we moeten wachten tot het terugkomt. Wij zullen dan contact opnemen als het pakket bij ons terug is en een afspraak maken om het opnieuw te versturen.

dhl